michal.sz z małą przerwą do 21 lipca jestem w okolicy Pińczowa.
Uruchomienie obu świateł przeciwmgielnych za pomocą VAS PC
Zwiń
X
-
Odświeże troche temat, bo chwilowo mnie wywiało. Bylem ostatnio u dwóch elektroników, obydwaj używali VCDS'a, pierwszy poległ szybko i stwierdził że nie wie, drugi spedził 5 min dłużej i też nic mądrego nie wykukał ale powiedział że jak mam jakas wskazówkę to bylaby pomocna . Zaproponował rzeźbienie przy kostkach za paręset złotych
Pytanie brzmi czy taka lakoniczna wskazówka ,cytuję: "(...) tak - bajt 18 - wartości nieparzyste to kontynent, parzyste to ruch lewostronny" - powinna być dla nich wystarczająca czy może da sie coś tutaj jeszcze więcej dodać w szczegółąch żeby sobie poradzili?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez michal.sz Zobacz wpisOdświeże troche temat, bo chwilowo mnie wywiało. Bylem ostatnio u dwóch elektroników, obydwaj używali VCDS'a, pierwszy poległ szybko i stwierdził że nie wie, drugi spedził 5 min dłużej i też nic mądrego nie wykukał ale powiedział że jak mam jakas wskazówkę to bylaby pomocna . Zaproponował rzeźbienie przy kostkach za paręset złotych
Pytanie brzmi czy taka lakoniczna wskazówka ,cytuję: "(...) tak - bajt 18 - wartości nieparzyste to kontynent, parzyste to ruch lewostronny" - powinna być dla nich wystarczająca czy może da sie coś tutaj jeszcze więcej dodać w szczegółąch żeby sobie poradzili?
Bajtu 18 bym raczej nie ruszał.Ostatnio edytowany przez georgg; 28340.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquez Zobacz wpisNajprościej i bez rzeźby to zamienić kabelki przy bordnetzu - A6 z C47.
Trochę będą napięte, ale tak kiedyś robiłem, jak nie miałem wiedzy jak przekodować.
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
gdzie facet odczepia przekaźniki pod kierownicą i wyciąga moduł, że te kabelki gdzie są, na wierzchu, jakies kostki obok modułu, w środku całego pudełka? Ktoś coś? może bym sie od tej strony wziął za te lampy. Swoją droga co daje przepięcie tych kabli, zmianę świecenia lampa prawa/lewa czy obydwa? Może autor tego posta sie wypowie.
Komentarz
-
-
niezły fachura ten facet
masz dwa rozwiązania.
1 zamienić piny w brodnetzu dotyczące obu dolnych żarówek w tylnej lampie.
wadą jest to, że błąd spalonej żarówka będzie pokazawał inne miejsce
2 zakodować ODISem funkcjonalność świateł na odwrót.
włączenie obu świateł przeciwmgielnych VCDSem czy VagCanPro to tylko taki półśrodekOstatnio edytowany przez krzynol; 1427.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
krzynol Krzysztof jesteś pewien, że kodowanie świateł VCP to półśrodek?
Wydaje mi się, że niektóre opcje można kodować zarówno ODIS-em jak i VCP.
Komentarz
-
-
półśrodek to oba przeciwmgielne, nie ważne czym kodowane->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
A elektryczna rzeźba? do tej pory nie bralem tego absolutnie pod uwagę ale teraz mam nóź na gardle z rejestracją auta i brak dostępu do kumatego elektronika sam. w promieniu co najmniej 80km. Wole kable pałetające sie pod wykladzinami w bagażniku, byle by przegląd przeszedł, niz bujanie sie od sasa do lasa bo "może coś sie wymyśli" u kolejnego speca. Według waszej wiedzy da sie to jakos obejść? samo mostkowanie żarówek jak wiadomo kończy sie chwile po odpaleniu silnika :/
Komentarz
-
-
michal.sz nawet nie wiemy gdzie mieszkasz. Wpisz w profilu lokalizację. Poza tym po co ci potrzebne dwa przeciwmgielne do przeglądu? Przecież wymagane jest tylko jedno.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gradek Zobacz wpismichal.sz nawet nie wiemy gdzie mieszkasz. Wpisz w profilu lokalizację. Poza tym po co ci potrzebne dwa przeciwmgielne do przeglądu? Przecież wymagane jest tylko jedno.
Ah i profil uaktualniłem
Komentarz
-
-
Dobry diagnosta jak Ci to tak klepnął.
Dlaczego nie chcesz zamienić kabelków we wtyczkach bordnetza?
Jeździsz może na Górny Śląsk czasem?Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
Komentarz